Adem je vanuit je buik of je borst?

Trek jij je buik in als je ademt?

Adem je door je neus of door je mond?

Is het niet raar dat we leren praten, lopen, eten…. maar niemand ons echt leert hoe je moet ademen?🤷‍♀️

Om goed te ademen, de meeste zuurstof binnen te krijgen en zo ook de meeste energie te krijgen moet je leren ademen vanuit je buik. Vaak zijn we zo gehaast en niet met onszelf bezig dat we enkel kort en oppervlakkig vanuit onze borst ademen.

Om goed te ademen moet je veel zuurstof binnentrekken en dus je buik uitzetten als je ademt. Als jij je buik intrekt ga je weer enkel ademen vanuit je borst.

Als je gestrest bent is het belangrijk dat jij je ademhaling kan verlagen. Als je door je neus gaat ademen dan ga je al automatisch trager ademen dan door je mond.

Je ademhaling is zo een krachtige tool die je kan inzetten om te ontspannen en ook om te stresseren. Denk maar aan als je heel snel gaat inademen zonder uit te ademen dan ga je jezelf doen hyperventileren.

In het dagelijkse leven kan je niet altijd 100% alle stress vermijden maar je kan jezelf wel aanleren hoe jij gaat reageren op die stress met behulp van je ademhaling!

Het kort even dagelijks oefenen van ademhalingstechnieken zal een krachtig effect hebben op hoe jij je voelt is onrustige situaties.

Ademhalingsoefeningen werken omdat:

Laten we nu even samen diep in en uit ademen. Zet je recht met je voeten stevig op de grond. Leg je handen op je buik. Adem diep in door je neus tot in je buik, blaas je buik op bij het inademen. Adem nu traag uit door je neus en trek je buik in. Herhaal dit een paar keer en voel je weer vol energie 🌱

P.s.: Probeer nu de 7 dagen yoga challenge! Elke dag 10 min yoga om je dag fris en ontspannen te beginnen🌱