Leren mediteren – Hoe begin je met meditatie?

Mijn eerste meditatie ervaring

Ik weet nog de eerste keer ooit dat ik in aanraking kwam met meditatie. Ik zat in het eerste middelbaar en de leerkracht godsdienst had voor ons een sessie voorbereid.

We moesten allemaal een handdoek of matje meebrengen. We verplaatste alle banken en stoelen zodat we plaats hadden om ons in het midden van het klaslokaal neer te leggen op ons matje en te luisteren naar de begeleide meditatie. Na afloop van de meditatie zei de leerkracht tegen mij dat ik het goed gedaan had. Ik zag er heel ontspannen uit. Op dat moment wist ik nog niet goed hoe ik het allemaal moest plaatsen.

De 2de keer was ik in Zuid-Afrika aan het rondreizen toen iemand die ik daar ontmoet had mij vertelde over de Headspace app. Hij was hier zo enthousiast over en zat een hele avond te vertellen over de voordelen die hij ervoer sinds hij begonnen was met mediteren dat ik het ook wou uitproberen. Mijn reispartner en ik hadden toen ook besloten om elke dag met headspace te mediteren als we op een mooie of unieke plek waren tijdens een hike. (op het strand, langs een waterval….)

Leren mediteren – Hoe begin je met meditatie?

In het begin had ik zeer veel moeite met te begrijpen wat er nu eigenlijk verwacht werd van je als je mediteert of wat je zou moeten voelen. Soms ging het goed en kon ik mijn aandacht erbij houden en soms was ik 10 min aan van alles en nog wat aan het denken buiten meditatie.

Beste tip die ik kan geven: LAAT HET LOS

Verwacht niets speciaal en probeer ook niet te hard. Het heet ook een meditatie practice of meditatie oefening want het is iets dat je moeten oefenen. Geef jezelf de tijd om te leren mediteren

Er bestaan ook zo veel verschillende methoden en manieren om te leren mediteren, test deze even uit en kies dan zelf welke het best werkt voor jou.

Ik raad aan om te beginnen met een app, er zijn er zo veel! Ik ben zelf begonnen met Headspace en nu gebruik in Insight timer dagelijks.

Kom mee mediteren in de yogales. Elke les wordt afgesloten met een heerlijke meditatie.

yogainjedagelijkseleven

Welkom op Deforce yoga

Ik ben Dakota van Deforce yoga en ik heb deze ruimte gecreëerd om je te helpen rust te vinden in de drukte van de dag. Het is mijn missie om je te begeleiden naar meer ontspanning in je dagelijkse leven.

Elke maandag ontspanning in je mailbox