negatieve gevolgen van hele dag zitten

5 yoga poses voor als je een hele dag zit

Minstens 8 uur per dag. Zo veel zouden de meeste onder ons neerzitten. We zitten als we eten, werken, tv-kijken… Waarom is dit dan zo slecht? Ontdek hier 5 yoga poses voor als je een hele dag zit.

Langdurig neerzitten heeft verschillende negatieve effecten op ons lichaam.

 • Je krijgt minder zuurstof binnen

 • Je metabolisme vertraagt

 • Je krijgt rugklachten door slechte zithouding

 • Je spieren verslappen omdat ze niet gebruikt worden

Al dit kan makkelijk voorkomen worden door verschillende keren per dag het zitten af te wisselen met bewegen. Zo krijg je ook meer zuurstof binnen wat je weer meer energie gaat geven en je dus weer beter kan focussen op je werk.

Met deze 5 makkelijke yoga poses kom je al heel ver!

Doe deze dagelijks en je zal zeker een verschil merken.

5 yoga poses voor als je een hele dag zit

 1. Figuur 4 pose

  Zet je op de rand van je stoel met een rechte rug. Zie dat je voeten stevig en plat tegen de grond staan. Je knieën in een hoek van 90°. Leg je Rechtervoet op je linkerknie en probeer je rechterknie zachtjes naar beneden te duwen. Doe dit aan beide kanten

 2. Knie naar je toetrekken

  Zet je mooi recht op je stoel. Trek je knie zo dicht mogelijk naar je toe en behoudt je recht rug. Trek goed je schouders naar achter

 3. Zijwaartse stretch

  Zet je mooi recht op de rand van je stoel. Adem in en zwaai je rechterarm over je hoofd. Op deze manier strek je de rechterkant van je lichaam. Zorg ervoor dat beide billen op de stoel blijven.

 4. Been stretch

  Zet je recht voor de stoel. Leg je rechtervoet op de stoel en buig naar voor richting je rechtervoet. Je mag je knie buigen, doe dit zeker als je last hebt van je onderrug.

 5. Rek jezelf uit

  Rek jezelf eens helemaal uit. Enjoy!

P.S.: Wil je graag wat meer stretchen? Schrijf je in voor de yogalessen zowel in de studio als online!

yogainjedagelijkseleven

Welkom op Deforce yoga

Ik ben Dakota van Deforce yoga en ik heb deze ruimte gecreëerd om je te helpen rust te vinden in de drukte van de dag. Het is mijn missie om je te begeleiden naar meer ontspanning in je dagelijkse leven.

Elke maandag ontspanning in je mailbox